Естебан Окон очаква редица подобрения на рекорди във Формула 1 през настоящия сезон, след като отборите показаха впечатляващи времена в първия ден на тестовете в Барселона.

Французинът, който започна кариерата си в Рено и през мината година беше резервен пилот на Мерцедес, обясни, че никога не е усещал сцепление като при новия болид на Рено.

"Подобрихме доста бързо най-добрата обиколка на първите тестове от миналата година. Автомобилите просто еволюират сезон след сезон", обясни Окон.

Всъщност, правилникът е почти непроменен през този сезон, но гумите на Пирели могат да позволят на пилотите да карат със секунда, секунда и половина по-бързо от миналата година, сигурен е рейсинг директорът в компанията Марио Изола.

Окон, който е съотборник на австралиеца Даниел Рикардо, кара вчера за първи път за Рено в официален тест в лимитиран стинт. Той обаче остави французина впечатлен.

"Никога не съм бил по-бърз в завоите, а това ме кара да се чувствам наистина добре. Формула 1 става изключително скоростно състезание и тази година най-вероятно ще паднат рекордите на всички писти", добави Окон.