"Мерцедес" обяви кой ще замести Люис Хамилтън в неделното състезание в Бахрейн. Седемкратният световен шампион даде положителен тест за COVID-19 и отпадна от сметките на отбора си за предпоследния старт от сезона, а вместо него зад волана на шампионския тим ще застане Джордж Ръсел от "Уилямс".

22-годишният британец е част от програмата за млади пилоти на "Мерцедес", така че този ход не е особено изненадващ.

"Много малко хора имат късмета да карат за отбор от Формула 1 всяка година. Аз ще получа възможността да карам за два. Изключително съм благодарен на "Уилямс" и "Мерцедес" за този шанс. Благодаря на всички", написа Джордж в профила си в Twitter.

Той кара втория си сезон като основен пилот на легендарния тим, но все още не е печелил точки, като най-силното му класиране е единадесето място - на два пъти, съответно на "Хокенхайм" миналата година и на "Муджело" тази. "Уилямс" е най-слабият отбор на решетката тази година и единственият без спечелена точка.

От "Мерцедес" също изразиха благодарност към колегите си от "Уилямс", които карат с техни двигатели. Шефът на шампионите Тото Волф добави, че това е малка победа, защото пилот от младежката програма на отбора за първи път ще получи шанс да кара болид на тима в истинско състезание. 

Резервата Джак Ейткен, който също е британец, ще заеме мястото на Ръсел в болида на "Уилямс" в неделя.