"Мерцедес" направи най-доброто си състезание от началото на сезона във Формула 1, като Люис Хамилтън завърши втори, а Джордж Ръсел трети в Гран при на Испания.

Успехът на "сребърните стрели" обаче не е дошъл никак лесно - нещо, за което признаха двамата пилоти.

Те са имали големи проблеми в свободните тренировки заради баланса в автомобила, но там е дошла помощта от резервния пилот Мик Шумахер.

Миналогодишният титулярен пилот на "Хаас" е работил до късно на симулатора, за да се открият правилните настройки на автомобила.

"В петък имахме големи проблеми с баланса, бяхме далеч от оптималния прозорец. Колата беше трудна за каране, много непредвидима. Но след това свършихме страхотна работа през нощта. Имаме страхотен екип в симулатора, където Мик работи в петък вечерта и свърши страхотна работа, която много ни помогна да се върнем в правия път в събота", обясни Хамилтън.

Джордж Ръсел също похвали своя съотборник.

"От събота сутринта, може би заради по-хладните условия, се чувствах по-комфортно от всякога на тази писта. Определено това беше най-доброто усещане, което съм имал от началото на сезона. Отборът свърши страхотна работа, работата, която Мик и екипът в симулатора свършиха през нощта. Те бях там до късно след полунощ, за да намерят правилните настройки и да ни вкарат в добър прозорец за състезанието. Така че определено напредваме в правилната посока. Трябва само да сме сигурни, особено за следващата година, че ще сме бързи от началото, защото мисля, че като отбор ние се развиваме най-бързо", каза Ръсел.