Ще видим ли Шумахер Трети в болид от "Формула 1"? Този въпрос вече се задава из коридорите на най-лъскавото автомобилно състезание в света.

Зашумя се около него след триумфа на Мик Шумахер, син на легендарния Михаел, на пистата "Спа" във "Формула 3" преди 10 дни.

Шуми-младши още не е звезда дори в серията, в която кара в момента. Но очевидно потенциалът и ДНК-то не бива да бъдат подценявани.

Дори само като маркетингов ход, негова поява във "Ф1" ще взриви световния интерес към спорта.

"Името Шумахер е парола в нашия спорт - хвърли още съчки в огъня на слуховете Чейс Кери, изпълнителен директор на "Формула 1". - Михаел остава икона за нашия спорт, независимо, че отдавна не се състезава. Винаги ще е така заради всичко, което е постигнал.

Част от стратегията ни е да улесним пробива на талантливи млади пилоти в състезанията на най-високо ниво. Ако един от тях е Мик, то - какво по-хубаво от това!? Появяването на още един Шумахер във "Формула 1" ще бъде нещо уникално, много специално. Това ще докосне сърцата на милиони хора по света.

Още след състезанието на "Спа", Мик Шумахер каза в едно от изключително редките си интервюта:

"Естествено, искам да стана Световен шампион във "Формула 1". Като всеки, седнал в болид в спорта ни. Татко ми е моят идол, той е моделът ми на каране, на поведение и пример за мен във всичко.

19-годишният Мик бе с Михаел при инцидента преди 4 години, когато великият Шуми падна на ски и получи (засега) необратими мозъчни травми. В момента седемкратният шампион във "Формула 1" е в състояние на будна кома, неконтактен и неподвижен, в дома му в Швейцария. Лечението му не дава никакви гаранции, че Михаел някога ще се събуди, което е ужасно тежка реалност за всеки фен на "Ф1".

Синът му обаче може да продължи славната традиция и да стане третият с тази фамилия (брат му Ралф също бе пилот дълги години) в кервана на "Формула 1".

Да, това наистина ще докосне страшно много сърца.