Корина Шумахер, съпругата на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер, за първи път от почти фаталния инцидент със ски, който Шуми претърпя преди осем години, говори за случилото се. Появиха се откъси от предстоящата документална лента "Шумахер", чиято премиера в Netflix ще бъде на 15 септември и именно там жената до Михаел най-сетне говори за състоянието на мъжа си.

Легендарният пилот получи мозъчна травма при падане със ски във френския курорт Мерибел през декември 2013 година, след което прекара половин година в изкуствена кома.

Откакто инцидентът се случи, Шумахер е далеч от публичното внимание и продължава да бъде подлаган на ежедневна рехабилитация в дома си.

"Михаел ми липсва всеки ден. Но той все пак е тук. Различен е, но е тук. И ми показва ежедневно колко е силен", казва Корина.

"Винаги се е разминавал с най-лошото в състезанията си, така че си мислех, че има ангели-пазители, които го наглеждат. Може да звучи наивно, но дори не съм си помисляла, че нещо може да му се случи", споделя още тя.

"Опитваме се да продължим заедно като семейство, така както на Михаел му харесваше и все още му харесва. Живеем заедно у дома. Правим всичко по силите си, за да се чувства по-добре и да му е комфортно. Винаги е било много важно личният му живот да остава личен. През кариерата си той винаги ни е пазил, а сега ние пазим него", продължава Шумахер.

Филмът ще включва интервюта с роднините на Пилето - брат му Ралф, баща му Ролф, двете му деца Джина и Мик, който сега кара за "Хаас" във Формула 1, както и ключови фигури от света на моторните спортове като Жан Тод, Бърни Екълстоун, Себастиан Фетел, Мика Хакинен, Деймън Хил, Флавио Бриаторе и Дейвид Култард.

Документалната продукция също показва откъс, в който Михаел казва на Корина, че снегът във Френските Алпи не е много добър и би могло да отлетят към Дубай...