Бившият нападател на Локомотив (Пловдив) и Левски (София) отбеляза първото си попадение за немския тим в последния кръг на Бундеслигата, донасяйки късна точка за Фрайбург при гостуването на Хофенхайм.

Още 13-годишен, малиецът се отделя от родителите си, за да влезе в прочутата футболна академия "Клерфонтен".

"Повярвайте ми, беше ми много трудно да се отделя от семейството си, но това бяха страхотни юношески години. Докато другите си спомнят за тежките си задължения, аз се сещам само за футбол, футбол, футбол", сподели Дембеле.

Първите му стъпки като професионалист са на 17 години във втория тим на Оксер. Но заради дисциплинарни проблеми той е изваден от отбора. Следващата му спирка е Истр, преди да поеме към Дания за АГФ Орхус. И следващия му период в гръцкия Пиерикос не е особено успешен.

"Като млад правех грешки. Но като цяло се поучавах. Гледам към бъдещето", продължи нападателят, говорейки за най-тежкия период в кариерата си.

В България обаче Дембеле стигна до невиждани висини. Първата му спирка в "А" група е Локомотив (Пловдив). След силно представяне във втората част от сезон 2009/2010, 26-кратният шампион Левски подписа с острието. В новия си клуб Дембеле вкара 26 гола в 24 мача за първенство и стана голмайстор на шампионата.

"В България имах най-успешния период в кариерата си", каза още Дембеле, цитиран от БГНЕС.

187-сантиметровият нападател добави, че е доволен от летния си трансфер във Фрайбург.

"Харесва ми да играя във Фрайбург, харесва ми и самия град, но и чувството, че съм в Бундеслигата", смята малиецът.

Той започна трудно сезона, предвид страхотната форма на Папис Сисе, но с последното си попадение дава заявка за повече игрови минути.

"Не говоря за Папис като конкурент, седим заедно в автобуса и се разбираме много добре. Той ми помага, с каквото може. Бих искал да играя с него в атаката, но знам, че системата с един нападател в негово лице е успешна. Заредил съм се с търпение и тренирам здраво", коментира още Дембеле.