Двубоят на "Уайт Харт Лейн" бе доста интересен, а гостите от Гърция играха повече от едно полувреме с десет души, но все пак се добраха до победата. Така шансовете на "шпорите" да продължат в елиминационната фаза намаляха значително. Хари Реднап пък бе направил доста промени в състава си за днешния двубой.

ПАОК стартира срещата добре и още в 6-ата минута излезе с гол напред, след като Димитриос Салпигидис се разписа с глава.

Силните изяви на гърците продължиха и последва пропуск на Атанасиадис в 7-ата минута, за който обаче нападателят се реваншира в 13-ата, когато покачи резултата на 2:0 в полза на ПАОК. Така преди да е изтекъл първият четвърт час на мача гостите имаха преднина от две попадения.

Тотнъм бързо се опита да се върне в мача, но усилията на домакините се увенчаха с успех чак в 39-ата минута. Тогава Константинос Стафилидис игра умишлено с ръка, за което свое действие получи директен червен картон, а "шпорите" получиха възможността да изпълнят 11-метров наказателен удар. Лука Модрич застана зад топката и не сбърка, намалявайки на 1:2.

След почивката Тотнъм, който беше с човек повече на терена, доминираше и упорито търсеше изравняването, но Хари Кейн и Стивън Пиенаар направиха пропуски.

Последваха нови добри възможности пред домакините, но Басонг, Ливърмор и Фалке също не успяха да вкарат гол. Пропуск в самия край направи и Гарет Бейл и по този начин Тотнъм записа второ поражение в турнира.

Така "шпорите" остават на третото място със 7 точки, докато ПАОК оглави класирането и е с 11. Вторият – Рубин (Казан) има 10 точки, а с никакви шансове да играе в елиминационната фаза е отборът на Шамрок Роувърс.

В последните двубои от групата ПАОК приема Рубин, докато Тотнъм гостува на Шамрок Роувърс, съобщи Novsport.