Двубоят започна с минута мълчание в памет на полузащитника на Ливорно Пиермарио Морозини, който почина, след като получи инфаркт по време на мача от Серия Б срещу Пескара. Мачът се оказа по-труден от очакваното за Жозе Моуриньо и неговите играчи.

Още в 13-та минута Спортинг можеше да поведе в резултата, след като Трехо се възползва от грешка на Арбелоа и от добра позиция стреля, но Касияс спаси. В 28-та минута Игуаин отбеляза гол, който правилно не бе зачетен, защото аржентинецът бе в положение на засада. Спортинг получи правото да изпълни дузпа в 29-та минута, след като Рамос игра с ръка в наказателното поле на Реал Мадрид и получи жълт картон. Наказателният удар бе реализиран от Де лас Куевас.

Реал Мадрид успя бързо да изравни резултата. В 36-та минута Серхио Рамос центрира в наказателното поле на Спортинг, където Игуаин бе изпуснат от защитата на гостите и отблизо с глава прати топката във вратата на Хуан Пабло.

През второто полувреме натискът на "белия балет“ се увеличи, а още на почивката в игра за Реал се появиха Карим Бензема и Анхел ди Мария. Реал Мадрид поведе с 2:1 в 73-та минута, когато Ди Мария центрира в наказателното поле на тима от Хихон, след което Кристиано Роналдо засече топката с глава, която срещна десния стълб на вратата на Хуан Пабло и след това се оплете в неговата мрежа. Спортинг Хихон завърши мача с човек по-малко, след като Канея бе изгонен за втори жълт картон в 78-та минута след нарушение срещу Анхел ди Мария. Домакините вкараха трети гол в 81-та минута, когато Йозил подаде към Бензема, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Спортинг и разстреля Хуан Пабло за 3:1.

След тази победа Реал вече има актив от 85 точки, а Спортинг Хихон заема осемнадесето място и е само с 28 точки, предаде Гонг.