Още по-лошо бе представянето на Болтън в шампионата. Сега Уондърърс имат шанс да се спасят при победа над Стоук в последния кръг и загуба на КПР като гост на Манчестър Сити. Мениджърът на Болтън Оуен Койл пък е готов да предложи нов едногодишен договор на Петров. Дали той ще го изпълнява във Висшата лига или в Чемпиъншип, зависи от следващите 90 минути.

"Това е екстремен край на сезона - да се решава кой остава и кой изпада. Не съм играл в такъв мач досега. Не е добре за нас, защото имахме много шансове да се спасим. Но ги изпуснахме. Сега имаме един голям последен шанс и няма значение кой ще играе или вкара, просто трябва да спечелим", сподели Петров.

"Не искам да съм част това, което се случи през сезона с Фабрис Муамба и моя приятел Стилиян Петров. Това е най-лошата година в кариерата ми, особено това, което се случва в Болтън. Беше много труден сезон, но се надявам да има щастлив край, което е най-важното", продължи той. Българският национал призна, че е бил изненадан да стане номер едно на сезона в класацията на феновете на Болтън.

"Ще се чувствам много по-добре, когато се спасим. Блаогдаря на феновете, разбира се, но искам само една услуга от тях: да дойдат и да бъдат 12-ия ни играч на терена. А след това ще празнуваме заедно. Дадох най-доброто от себе си на терена и знам какво мога. Разбира се, разочарован съм, ако не играя добре или не съм в състава. Така е с всеки играч. Както не е лесно за Зат Найт, Пол Робинсън или някой друг. Те са опитни футболисти. Всеки иска да бъде част от това и да се опита да помогне за спасението ни", каза още крилото.

Изправен пред сценария 3:0 в полза на Сити срещу КПР и дузпа за тима му в 85-ата минута при 0:0 със Стоук, Петров не остави съмнения кой ще застане на бялата точка.

"Ако аз не бия дузпата, кой ще я бие? Аз ще я бия и дано да я вкарам. Но напрежението ще го има. Просто се концентрирам и оставам позитивен, представям си какво ще стане 30 секунди, след като ритна топката", завърши той, съобщи Novsport.