"Армейците" загубиха с 0:2 при гостуването на Миньор Перник и по този начин усложниха до голяма степен задачата си да станат шампиони на България за 32-ри път.

По-рано днес Лудогорец спечели с 3:1 при домакинството на Черноморец и така се доближи само на две точки от тима на Стойчо Младенов.

"Червените" обаче направиха доста слаб мач на "Стадиона на мира" и закономерно паднаха с 0:2 в Перник. Борислав Стойчев откри резултата в полза на перничани след удар с глава в 52-та минута, а капитанът на Миньор Ванче Траянов с хубав далечен удар в 82-та минута оформи крайното 2:0.

В 77-та минута ЦСКА можеше да се върне в мача, тъй като Таско Тасков свири спорна дузпа в тяхна полза за игра с ръка на Христозов в наказателното поле. Жуниор Мораес обаче би несериозно, а стражът на домакините Иван Чворович спаси.

ЦСКА остава на върха с 66 точки, но Лудогорец вече има актив от 64 точки. До края на сезона, ЦСКА приема Литекс на "Българска армия" и гостува в последния кръг на Лудогорец в Разград. "Зелените" пък в следващия кръг пътуват за Каварна, съобщи БГНЕС.

Стойчо Стоев: Миньор винаги играе за себе си

Стойчо Младенов: Няма такъв корумпиран шампионат като нашия