Очаква се това да стане по служебен начин, като изпадащите ще бъдат определени и заради липса на лиценз и дългове. Единственият спор в момента е дали да има три, или четири полусезона в шампионата.

Експериментът, който бе във втора дивизия този сезон, не е мно­го добър, след като точно решителните мачове са по система, която не дава равноправие. Според специалисти няма да има проблем да се сместят 44 мача в България поради липсата на трета купа, както е в повечето европейски страни, предаде ТопСпорт.

Така максималният брой срещи се вдига на 49 с 5 за купата, което е напълно нормално за едно европейско първенство. В момента в България се рита най-малко на континента. Подобно съкращаване бе предложено още от Любе Спасов преди повече от 15 години, но тогава всички саботираха бившия генерален секретар на професионалната лига. Като причина се посочваше, че трябва да се печелят гласове на конгреса.

На заседанието ще се изслуша доклад от лицензионната комисия, за да се вземе най-доброто решение. По време на сбирката ще бъдат променени и комисиите на БФС за следващия сезон, като поне 1/3 от членовете ще бъдат съвсем нови. Ще се събере и една втора дивизия, както вече е решено. Борислав Михайлов се е заканил да изчисти и делегатската листа, която прави най-големите проблеми през това първенство, като не отбелязва инициденти-те или пък пише наизуст, без да присъства на самото събитие, както се получи на мача Локо (Пд) - ЦСКА.