Срещата започна много добре за "сините", които успяха да поведат в резултата още в 30-та минута. Христо Йовов центрира хубаво от фаул, а Базил Де Карвальо реализира дежурното си попадение след грешка на Илго Пиргов.

Домакините натискаха сериозно съперника си и на няколко пъти можеха да се разпишат за втори път във вратата на ловчанлии.

Нещата обаче се обърнаха на 180 градуса през втората част, когато след втори жълт и респективно червен картон бе изгонен Кристовао Рамос.

Младата звезда на "оранжевите" Георги Миланов успя да изравни в 63-та минута. Националът на България мина между няколко играчи на "сините" и с хубав удар не остави никакъв шанс на Пламен Илиев.

Александър Цветков обаче също видя червения цвят в 74-та минута, отново след втори жълт картон.

Влезлият като резерва Симеон Райков все пак спаси за пореден път своя отбор, разписвайки се в 84-та минута. Крилото вкара с хубав диагонален удар от границата на наказателното поле и донесе трите точки за Левски.

По този начин, отборът на Илиан Илиев, който вече има 22 точки, остава на две точки след лидера Лудогорец, а тимът на Христо Стоичков е трети в таблицата с 14 точки, съобщи БГНЕС.

Вижте класирането в А група тук!

Батков: Това е геноцид срещу отбора на народа

Стоичков: Не мога да бъда обичан навсякъде (видео)

Тонев: Ако има тенденция срещу Левски, някой жестоко се е объркал (видео)

Илиан Илиев: Показахме характер, но трябват и футболни аргументи (видео)

Пелето: През първото полувреме играхме като дробове

Лудогорец и Черноморец с победи у дома