Нещата в Източен Лондон започнаха прекрасно за гостуващия отбор, след като Глен Джонсън отбеляза уникален гол за 0:1 още в 11-ата минута. Джо Алън обаче игра с ръка в наказателното си поле и в Марк Нобъл в 36-ата минута направи 1:1 от бялата точка.

Последва кошмарен автогол за капитана на мърсисайдци Стивън Джерард в 43-ата минута, но Джо Коул, който влезе като резерва на Хосе Енрике през първата част, отбеляза за 2:2 в 76-ата минута, предаде БГНЕС.

Джеймс Колинс обаче също си вкара нещастен автогол за 2:3 в полза на английския гранд в 79-ата минута и Ливърпул се тръгна от столицата с трите точки.

Тотнъм изпусна да нанесе първо поражение на Евертън на стадион "Гудисън парк" от 12 кръга насам във Висшата лига на Англия, след като загуби в последните секунди с 1:2 на негостоприемния дом на "карамелите".

Единственото попадение за тима на Андре Вилаш-Боаш падна в 76-ата минута, като точен бе американският нападател на лондончани Клинт Демпси след асистенция на Том Хъдълстоун.

Евертън, които изместиха точно Тотнъм от четвъртото място, след като победиха днес, имаха доста положения за гол, но успяха да се разпишат за първи път във вратата на Уго Лорис едва в 90-ата минута. Стивън Пиенаар с глава вкара гол номер 1 000 за Евертън от създаването на Висшата лига на Англия.

Интересно бе, че ако днес беше вкарал Маруан Фелайни, то белгийският национален халф можеше да направи доста странен требъл, тъй като точно той е човекът, който вкара попадения номер 800 (април 2009 година) и номер 900 (януари 2011 година) за "карамелите" във Висшата лига на Англия.

Тотнъм в крайна сметка падна на "Гудисън парк", тъй като хърватският таран на домакините Никица Йелавич вкара втори гол за своя тим, отново в продължението на мача. Отборът на Дейвид Мойс е вече четвърти с 27 точки в актива си, а "шпорите" падат на петото място със същия актив, но по-лоши показатели от отбора от Ливърпул.