Димов проби за 2:0 гейма и това му бе достатъчно да спечели първия сет. Във втория отново състезателят на ТК "НСА" направи ранен пробив. Грозданов, който започна нервно финала, намери своя ритъм и върна брейка при 4:4. В заключителния 12-и гейм варненецът стигна на три пъти до сетбол и при последния случай го реализира с печеливш удар от форхенд.

И в решителната трета част Валентин Димов проби пръв за 2:1, но веднага след това съперникът му направи рибрейк. В края на сета Димов на два пъти постигаше пробиви и сервираше за спечелване на мача – при 5:4 и при 6:5, но и в двата случая Грозданов ги връщаше. Така закономерно се стигна до тайбрек. В него първият поставен поведе с 3:0 точки, а размяната на полетата дойде при 5:1. Тихомир стигна до 6:1 и затвори двубоя при втория си мачбол.

Финалистите бяха наградени от кмета на столичната община "Красно село" Пламен Църноречки и от Георги Дончев от БФТ. Церемонията започна с кратко слово на журналиста Тодор Попов, който припомни за живота и делото на д-р Тодоров, който е основател на турнира.

"Щастлив съм, че спечелих отново титлата. Не беше лесно, Вальо игра чудесно. Навлязох в ритъм през втория сет и това се отрази на играта ми. В края устоях, когато той сервираше за мача, защото показах здрава психика", коментира след награждаването Тихомир Грозданов, цитиран от БГНЕС.

Той взе 900 лева от наградния фонд. За Димов останаха 600 лева.