Сърбите разбиха с 3:0 Германия и са сигурни участници в битката за титлата в неофициалното Световно първенство за смесени отбори.

Джокович размаза с 6:2, 6:0 Томи Хаас, а Иванович отнесе за 37 минути Татяна Малек с 6:0, 6:1. Малек беше извикана в последния момент като резерва, след като се оказа, че Андреа Петкович лекува контузия и предпочита да не форсира тренировките.

Джокович поведе с 4:0 срещу Хаас, преди да му даде пробив и след това. Германецът спечели подаването си за 2:4, но силите му бяха до тук. Малко над един час бяха нужни на 1-ия в ранглистата да преодолее Хаас, като записа в личната си сметка 33 уинъра и едва девет непредизвикани грешки.

В мача на двойки Джокович и Иванович спечелиха с 6:1, 7:5 над Малек и Танасис Кокинакис, който влезе само за срещата на двойки. Така сърбите приключиха в група А с три победи от три мача, следвани от Австралия, Италия и останалия без спечелен мач отбор на Германия.

Във финалната среща Сърбия ще играе с отбора на Испания, представяна от Фернандо Вердаско и Анабел Медина Гаригес. Испанците се стремят към своята четвърта титла в турнира, но последната им е от 2010-а, когато се наложиха с 2:1 над отбора на Великобритания, предаде БТА.