Направилият име в Испания Пенев коментира колегата си, който също като него имаше проблем с раково заболяване.

"Най-важното нещо е здравето на Тито Виланова. Той заслужава още много успехи. Тито продължи линията на Гуардиола в същата посока и всичко върви добре. Тито прави всичко много добре. Няма съмнение, че се е доказал в Барса", сподели Пенев, цитиран от БГНЕС.

По повод преборилия рака два пъти Ерик Абидал, той добави: Ерик е пример. Трябва да бъдем търпеливи с него. Най-важно е здравето. Мина през трудни моменти и доказа, че е велик човек. Пожелавам му целия късмет на света".

Нормално е Барса и Реал да правят ротации. Тези два отбора са най-големите в Европа и имат дълги скамейки. Не трябва да има оплаквания, не играят 11 играчи цяла година", продължи Пенев.

Спецът не забрави и Лео Меси. "Той е един от най-големите, но не забравяйте играчите около него. Толкова много голове вкара, но винаги бе покрай множество световни шампиони. Колективът не е от един играч, всички са. Всички имат участие в успеха", каза още Пенев.

За Давид Вия, българинът каза, че е "важен играч, който ще завърши сезона играейки и вкарвайки голове. Алексис Санчес пък има нужда от време, за да се адаптира, на мнение е младият селекционер на "лъвовете".

"Кристиан Тейо е добър играч, но е млад и още му е трудно да остави следа", продължи Пенев.

"Барса е клубът с предимството да стане шампион, най-вероятният. Но не трябва да се отпуска", сподели той по повод случващото се в Ла Лига. За това в Шампионската лига пък каза: "Барса са фаворит да елиминират ПСЖ, а Мадрид е фаворит срещу Галатасарай. Но внимавайте. Малага не трябва да забравя, че играе срещу германски тим".