Гостите от Базел изненадаха с отличното си представяне и бяха съвсем близо до победата, след като само до 34-ата минута съумяха да поведат с 2:0. Все пак домакините намалиха с гол на Емануел Адебайор преди почивката, а през втората част се добраха до равенството.

Двубоят започна равностойно, като още в първите няколко минути двата тима съумяха да стигнат до опасности пред противниковата врата. Гостите от Швейцария загатнаха за сериозния си потенциал, като на няколко пъти вратарят Брат Фридъл трябваше да се намесва ключово, за да предотврати откриване на резултата. Нищо обаче не успя да спаси американския страж на домакините в 30-ата минута, когато Базел поведе.

След ужасяваща грешка в центъра на лондонската отбрана, Валентин Щокер проби и подаде надясно, топката бе центрирана в малкия пеналт, където Александър Фрай овладя, завъртя се и стреля, но коженото кълбо се отклони в левия страничен стълб, за да попадне отново в Щокер, който нямаше проблем да се разпише.

Слисани от попадението, домакините често грешаха в отиграванията си, което позволи на футболистите на Базел да продължат да атакуват. Само четири минути след като откриха резултата, гостите нанесоха втория си удар. След центриране от корнер, бранител на Тотнъм отклони топката, прачайки я на главата на Фабиан Фрай, който удвои.

Логично тимът на Андре Вилаш Боаш се хвърли в предни позиции, търсейки поне едно попадение по пътя към обрата. Голът, с който домакините намалиха преднината на Базел дойде в 40-ата минута. След разбъркване в наказателното поле и няколко опита за удар към вратата на гостите, в крайна сметка топката попадна в Емануел Адебайор, който реализира от близко разстояние. Втората част започна с натиск на "шпорите", докато Базел предпочиташе да контраатакува опасно, предаде Гонг.

Тотнъм все пак стигна до изравнителното попадение в 58-ата минута, когато Гилфи Сигурдсон пробва далечен удар, топката рикошира в бранител на гостите и стана неспасяема за швейцарския страж – 2:2.

В продължението на срещата звездата на Тотнъм Гарет Бейл получи тежка травма и не успя да доиграе мача. Уелсецът бе изнесен на носилка като състоянието му не изглеждаше никак добро.

Така въпреки изпуснатата победа, Базел все пак се прибира в Швейцария с отличен турнирен резултат, който може да се окаже решаващ за класирането на тима в следващата фаза на надпреварата.

Реваншът между двата тима е след седмица.


szólj hozzá: Tottenham vs Basel 2:2 MATCH HIGHLIGHTS