След отлична игра през втората част обаче, домакините изковаха ценен успех пред собствена публика, който може да се окаже от изключително важно значение за класирането им в следващата фаза. Папис Сисе успя да даде преднина на „свраките“, след като се възползва от пас на Муса Сисоко.

Голът попари домакините, а малко след това тимът на Нюкасъл пропусна да вкара втори гол, отново чрез Сисе, който този път стреля в гредата. Постепенно футболистите на Бенфика изравниха играта и на свои ред започнаха да организират опасни атаки към вратата на гостите, информира Гонг.

При една от тях, в 25-ата минута, Родриго Морено върна надеждите на своите, вкарвайки изравнителен гол. През втората част домакините бяха по-добрият тим и логично стигнаха до нови два гола, с което и до победата в първия сблъсък. Сисе отново нямаше късмет и за втори пореден път ударът му спря в гредата. Веднага след това Лима се възползва от грешка на Давиде Сантон, който се опита да върне топката към свой съотборник, и сам срещу вратаря се разписа за 2:1.

В 71-ата минута Стивън Тейлър игра с ръка в наказателното поле, а реферът на мача посочи бялата точка. Зад топката застана Оскар Кардосо, който стреля неспасяемо, оформяйки резултата 3:1 в полза на домакините.

Така Бенфика все пак успя да стигне до победа с два гола, което сериозно накланя везните в тяхна полза, въпреки предстоящия реванш на „Сейнт Джеймсис Парк“ в Англия след седмица.


szólj hozzá: Benfica 3-1 Newcastle www.foogoals.com