"Виолетовите" паднаха от Локомотив (Пловдив) с 0:3 като гост в мач от 23-ия кръг на родния шампионат и се закотвиха в зоната на изпадащите, а веднага след двубоя дойде и шокиращата вест.

Към момента не е оповестено официално защо ръководството на "виолетовите" е взело драстичното решение, но от там разкриха, че в понеделник ще бъде дадена специална пресконференция, на която това ще се случи и ще бъде обявено решението.

Още след мача с Локомотив (София) (2:2) от щаба на "виолетовите" бяха бесни от съдийството и обявиха, че искат спешна среща в БФС, на която клубът да разбере защо е ощетяван целенасочено от реферите. Тогава от Етър заплашиха, че в противен случай президентът Фейзи Илханлъ ще извади отбора от “А” група, припомня novsport.

Днес Етър завърши гостуването си на Локомотив в Пловдив с числено намален състав, тъй като в 70-ата минута Матеуш Бак получи директен червен картон за удар без топка. Старши треньорът Сердар Даят остана бесен от съдийството на рефера Стефан Апостолов. Даят имаше претенции най-вече за червения картон на вратаря Бак.

"За такова нещо никъде по света не се вдига червен картон. Попитах го после къде е учил правилника и кой го е учил. Чудя се, защо работя тук и какво правя в България? Ако искат да ни изваждат от групата, да кажат. Няма да се хабим, ако ние сме черната овца..."

Понастоящем Етър се намира на предпоследната позиция във временното класиране с едва 16 точки от 23 изиграни, а клубът е разтърсван от вътрешно-клубни неразбирателства цял сезон и наскоро се премести да играе домакинствата си в Сливен.