Шампионите са лидери в подреждането с актив от 60 точки, а с две пасив е отборът на Левски, който се наложи с 1:0 над Локомотив (Пловдив) в четвъртък вечер.

Лудогорец владееше повече топката през първото полувреме, но това нямаше значение, защото шампионите не стигаха до чисти голови положения, докато гостите от Бургас, които играха с по-голяма част от резервите си, направиха именно това още в началните секунди на мача. Исуф Уатара изведе Станислав Дрянов сам срещу Владислав Стоянов, но футболистът на "акулите" не успя да преодолее стража на Лудогорец с прехвърлящ удар.

През втората част играта не се промени особено и Черноморец продължи да бъде отборът с по-добри голови положения. Само две минути след подновяването на играта Георги Терзиев получи топката в наказателното поле на Лудогорец и стреля, но неговият удар премина покрай вратата на Стоянов.

Лудогорец създаде първата си добра ситуация в 59-та минута, когато резервата Роман Безяк получи топката зад защитата на Черноморец и преодоля безгрешния Ник Дашев със силен удар в далечния ъгъл за 1:0 в полза на домакините.

Лудогорец реши мача в 68-та минута, когато успя да стигне до втори гол и да откаже "акулите" от преследване на равенството. Безяк успя да изведе Иван Стоянов сам срещу Ник Дашев и втората резерва на старши треньора Ивайло Петев покачи на 2:0.

Безяк сам оформи крайното 3:0 в 77-та минута, когато се разписа със силен удар от около 10 метра.

Загубата остави Черноморец на шесто място във временното класиране на "А" група. Възпитаниците на Димитър Димитров, който беше наказан за мача в Разград, са с актив от 37 точки, а с две по-малко имат Локомотив (Пловдив), Славия и Берое (Стара Загора).

"Белите" от София надиграха с 4:2 Миньор (Перник), а Берое завърши при нулево равенство срещу Пирин (Гоце Делчев).

Вижте класирането и програмата в А група

Петев: Този сезон напрежението е по-голямо