Развръзката в двубоя, който се игра на стадион "Българска армия" заради наказание на "чуковете", дойде само за пет минути в началото на втората част.

Първото полувреме премина без особено интересни положения пред двамата вратари, въпреки че тимът на Велислав Вуцов имаше по-изгодните шансове да открие резултата. Галин Иванов на няколко пъти имаше възможности, но шансът не бе на негова страна.

От своя страна символичните домакини рядко поглеждаха към вратата на Георги Петков, който почти нямаше работа през първите 45 минути. Възпитаниците на Велислав Вуцов обаче реагираха повече от добре след почивката. "Белите" решиха всичко в срещата само за пет минути в рамките на които успяха да реализират цели три гола.

В 47-ата минута Славия стигна до дузпа, след като Галин Иванов бе съборен в наказателното поле на Миньор. Зад топката застана Мирослав Антонов, който не сгреши и откри резултата. Още в следващата атака, неубедителна намеса на вратаря Боян Пейков след разбъркване в пеналтерията, позволи на Галин Иванов да стреля неспасяемо в ъгъла за 2:0.

В 52-ата минута Галин Иванов вкара втория си мач в срещата. Мирослав Антонов проби добре, но останал сам срещу вратаря подаде към Иванов, който нямаше никакви проблеми да се разпише.

Домакините тотално свалиха гарда, което позволи на футболистите на Славия да атакуват още по-лесно. Ветеранът Тодор Янчев направи 4:0 в 61-ата минута. Халфът засече с глава центриране отляво.

Въпреки категоричното предимство на "белите" наставникът на тима Велислав Вуцов не спираше да приканва своите да отбележат още голове. В крайна сметка това направи тимът на Миньор. Петър Петров намали за 1:4 девет минути преди края. Петров овладя на гърди центриране на Нджой и с хубав удар не остави шансове на вратаря Георги Петков.

В даденото от съдията продължение Богомил Дяков си реализира автогол, след като е спя да изчисти една центрирана топка и вместо това я прати в мрежата си за крайното 2:4.

Вижте класирането и програмата в "А" група