Пловдивчани обаче имат гостуване на Лудогорец в следващия кръг и едва ли могат да застигнат "червените" дори при тяхна грешна стъпка в Стара Загора утре или в последния мач с Локомотив София, предаде БТА.

"Жълто-черните" имаха проблеми с гостите от Ботев Враца само в първия четвърт час. В 13-ата минута обаче Ботев Враца остана с 10 души и това сложи край на интригата. Отбраната на гостите увисна при скоростна комбинация на пловдивчани. Неделев пусна хитро към Огнянов, крилото се откъсна от отбраната и центрира към Иван Цветков, който преодоля Христо Митов, а в следващия миг бе съборен от вратаря. Реферът Георги Димитров показа директен червен картон на Митов, а Цветков реализира отсъдената дузпа.

С числено предимство на терена домакините наложиха тотално превъзходство, но в първите минути мерникът на пловдивските нападатели изневери. Мариян Огнянов и Тодор Неделев не успяха при първите опити да преодолеят втория вратар на гостите Чавдаров.

В 37-ата минута обаче падна второ попадение. Тодор Неделев центрира от корнер, Бобан Грънчаров надскочи отбраната на гостите и отклони кълбото към Цветков, който се разписа от упор. Малко по-късно Цветков записа и асистенция в мача. В 44-ата минута капитанът на домакините обработи майсторски топката и я поднесе на Огнянов, който вкара за 3:0.

Силите останаха все така неравни и след почивката. Неделев опитваше удари от различни позиции, но този ден явно не беше неговия по отношение на головите удари. Той стреля опасно от фаул в 51-ата минута, но Чавдаров спаси. След него и Галчев отправи топовен шут, но топката мина покрай десния стълб.

Гостите организираха първата си добра акция едва в 66-ата минута. Александър Якимов се измъкна от отбраната на пловдивчани и стреля добре, но Стаховяк спаси. В 70-ата минута резултатът стана 4:0 след триходова комбинация на Ботев Пловдив, започнала от Цветков, преминала през Юсеин и завършила с точен шут на Борис Галчев.

В 87-ата минута Неделев центрира в наказателното поле, където Станислав Костов зае отлична позиция и направи 5:0. До края домакините пропуснаха още две отлични възможности, но Чавдаров се справи с ударите на Неделев и Христов.

Вижте статистиката и класирането в "А" група