В първи мач от петия кръг "белите" спечелиха с 3:1 у дома срещу "Локомотив" (София).

В 20-ата минута Маркиньос с глава изведе Искрен Писаров сам срещу вратаря, но крилото заложи на силата и нацели левия страничен стълб зад Георги Петков. В 36-ата минута "белите" достигнаха до попадение чрез Живко Желев, който се разписа със силен далечен удар след асистенция на Тодор Янчев.

В последните секунди на първата част Галин Иванов беше фаулиран в наказателното поле от Александър Бранеков и Димо Атанасов беше точен от бялата точка, реализирайки втори гол в срещата - 2:0.

Четири минути след началото на втората част гостите стигнаха до попадение. Маркиньос се възползва от грешка на Живко Желев, напредна и със силен удар от около 20 метра преодоля Георги Петков - 2:1.

В 63-ата минута "Славия" възстанови преднината си от две попадения. Резервата Атанас Курдов се разписа след грешка в защитата на "Локомотив" и асистенция на Диего Невеш. Това е първо попадение за Курдов с екипа на "Славия".

В 82-ата минута удар от фаул на Маркиньос срещна напречната греда на вратата, пазена от Петков. Две минути преди края на редовното време Галин Иванов центрира отдясно към Курдов, който от няколко метра с глава изпрати топката в аут.

До края на мача други опасности нямаше и при резултат 3:1 завърши срещата.

Вижте класирането и програмата в "А" група