"Червените" можеха да си тръгнат с доста по-изразителен резултат от стадиона в столичния квартал "Овча купел", като пропуснаха няколко отлични възможности да накажат Георги Петков, съобщи Гонг.

"Славия" отстъпи владеенето на топката, и след като през първото полувреме се държеше горе-долу равностойно, през второто "белите" почти нямаха шанс.

За "Славия" това бе пети пореден двубой за първенство без победа, а след като биха Л"око София" в първото столично дерби, момчетата на Асен Букарев загубиха последните две – с "Левски" и ЦСКА с идентичен резултат.

ЦСКА от своя страна регистрира шеста поредна победа във всички турнири, като "армейците" не са допускали гол във вратата си в срещите от "А" група от 24 август насам.

"Славия" и ЦСКА имаха добри условия за футбол на стадиона в "Овча купел", но на гостите им трябваше доста време, за да започнат да играят качествено, а "белите" изобщо не намериха своя ритъм за 90 минути.

Милисавлевич, Марсиньо и Морейра тестваха Георги Петков преди почивката, но стражът на домакините бе на мястото си. Галин Иванов имаше опасен удар с глава в 35-та минута за "Славия", но защитник на ЦСКА отклони топката в корнер.

Единственото попадение падна в третата минута от второто полувреме. След корнер за ЦСКА, отляво на Петков, първият удар на Морейра с мъка бе избит от стража, но след това Емил Гъргоров стреля от ъгъла на вратарското поле, и намери мрежата за 0:1.

В 53-та минута, след труден удар на Морейра, топката нацели напречната греда на Георги Петков, но не влезе във вратата. Невероятни пропуски в последния половин час от двубоя направи Марсиньо, който на три пъти излезе очи в очи с Петков, и стреля два пъти в аут, и веднъж в ръцете на стража.

В края ЦСКА предпочете да заиграе на сигурно, и опитваше предимно контраатаки, като се прибра компактно в задни позиции, за да си тръгне със сигурни три точки, взети без бой от "Славия".

Стойчо Младенов: Трябваше да бием с повече

Вижте класирането и програмата в "А" група