Докато бъдещето на Зеедорф е неясно, Индзаги впечатли ръководството на "росонерите" като наставник на Примаверата.

"Доволен съм от пътя, по който вървя. "Милан" се грижи за мен, и ще видим какво ме чака в бъдеще," сподели Пипо пред "Sky Sport Italia".

"Знам, че всички тук ме уважават и съм наясно, че тепърва ще имам да се доказвам, както бе и в дните ми като играч. Трудно е да си треньор, но ако го правиш с желание, ще постигаш добри резултати," добави Индзаги, цитиран от Гонг. 

През януари "Сасуоло" предложи на Пипо Индзаги поста старши треньор, но "Милан" отказа да го пусне, което допълнително подсилва вероятностите скоро да му бъде поверен първият тим на "росонерите".

"Адриано Галиани не иска да ме праща на друго място, така че надали ще подпиша с друг отбор. "Милан" е приоритет, тъй като винаги съм получавал всичко тук, и очаквам да науча какви са перспективите," каза още той.

Индзаги коментира и ситуацията с брат си Симоне, който от своя страна води Примаверата на "Лацио", и също е спряган за заместник на треньора на първия отбор на римляните Еди Рея.

"Надявам се, че ще стане старши треньор на "Лацио", тъй като притежава нужните качества. Би било забавно да се срещаме край тъч линията, винаги е било така, докато бяхме футболисти, и се надявам да продължим и като треньори," завърши Пипо Индзаги.