На първо място, най-високо в подреждането, е поставен "Байерн Мюнхен", който е оценен на 896 милиона долара. През изминалата година сумата за баварския гранд, според същото изследване, е била е размер на 860 милиона.

На второ място е поставен настоящият носител на трофея в Шампионската лига "Реал Мадрид", чиято футболна марка струва 768 милиона. За сравнение, сумата се е покачила значително от изминалия сезон, като по този показал "белият балет“ е успял да изпревари "Манчестър Юнайтед", информира Гонг.

Неубедителното представяне на "червените дяволи“ е свалило тима на от втора на трета позиция в обновеното подреждане. Според Brand Finance марката "Манчестър Юнайтед“ е загубила от стойността си и от 837 милиона вече струва 739 милиона.

Четвъртата позиция е запазена за състава на "Барселона", който запазва мястото си с 622 милиона. Огромен скок обаче прави другият английски тим. "Манчестър Сити" скача от осма на пета позиция, като само за една година отборът, който спечели Премиърлийг струва 510 милиона долара.

В последната класация марката е струвала едва 332 милиона. Челната десетка оформят последователно "Арсенал", "Челси", "Ливърпул", "Борусия Дортмунд" и ПСЖ.

Извън Топ 10 следват тимовете на Шалке 04, Тотнъм, Ювентус, Милан, Интер, Аякс, Галатасарай, Хамбургер, Атлетико Мадрид, Евертън, Наполи, Байер Леверкузен, Астън Вила, Уест Хем, Лион, Рома, Нюкасъл, Щутгарт, Валенсия и Вердер Бремен.