Футболистите на "Челси" имаха надмощие през по-голямата част от срещата, но със завидна саможертва и тактическа дисциплина домакините си заслужиха точката. Те дори откриха резултата в 17-ата минута чрез сенегалския нападател Садио Мане. 

Мане получи пас от собствената половина от Душан Тадич, надбяга ветерана Джон Тери, който беше застанал прекалено далече от противниковия играч. Останал сам срещу вратаря Тибо Куртоа, за Мане не беше проблем да вкара за 1:0.

В 41-ата минута грешка на японеца Мая Йошида едва не доведе до гол за "Челси", като той спря Шюрле с нарушение. В добавеното време на първото полувреме гостите изравниха чрез Еден Азар, който записа своя 7-и гол през сезона. Той получи топката от Сеск Фабрегас, навлезе в наказателното поле, завъртя се около бранител на домакините и с обръщането се разписа по диагонала за 1:1, предаде БТА.

След почивката "Челси" натисна здраво, като в игра се появи и Дидие Дрогба, и Лоик Реми - все хора от атаката. Те имаха претенции за дузпа, но на телевизионните повторения се видя, че Сеск Фабрегас преиграва при единоборството си с Мат Таргет.

В 88-ата минута Морган Шнайдерлин от домакините напусна терена заради втори жърт картон. Той повали на земята Сеск Фабрегас при контраатака, а в 71-ата беше санкциониран за подобен фаул срещу Матич. Това обаче не повлия на резултата и в крайна сметка "Светците" сложиха край на серията на "Челси" от пет поредни победи във всички турнири.

Вижте класирането и програмата във Висшата лига