"Чуковете" от Лондон победиха грандовете "Манчестър Сити", "Ливърпул" и "Арсенал", а освен това взеха и резонен успех над закъсалия "Нюкасъл". Домакинските мачове обаче се оказаха големия проблем за "чуковете", които отстъпиха последователно на "Лестър Сити" и "Борнемут".

"Уест Хем" започна мача в Манчестър ударно - още в шестата минута Виктор Моузес получи топката на над 25 метра от вратата на "Сити" и стреля мигновено, а неговият шут изпрати кълбото в долния ляв ъгъл на стража Джо Харт. 

Гостите удвоиха своята преднина в 31-та минута, когато разбъркване в наказателното поле на Харт завърши в краката на Диафра Сако, който добута топката в мрежата за 0:2. "Манчестър Сити" отговори в добавеното време на първата част, когато Серхио Агуеро вкара идентичен гол на този на Моузес, съобщи БТА. 

Кандидатите за титлата обаче не успяха да стигнат до равенството и с това позволиха на "Юнайтед" да съкрати аванса им до две точки в неделя. Това обаче минава през победа на "червените дяволи" в "Саутхемптън".

”Челси” взе победа срещу 9 от ”Арсенал”

Вижте класирането в Премиършип