С това отборът на Жозе Моуриньо не само продължи успешната си серия срещу "артилеристите" в английското първенство, а и се изравни с "Ливърпул" на десетото място в генералното класиране след мача си от шестия кръг, информира БТА. 

"Арсенал" се държеше равностойно на домакина си "Челси" през първото полувреме, но в неговите заключителни секунди защитникът Габриел Паулиста получи червен картон оставяйки своите съотборници с един по-малко.

Това даде отражение през второто полувреме, като в 53-ата минута центриране на Сеск Фабрегас прескочи цялата отбрана на "Челси" и попадна на главата на Курт Зума, който стреля от малък ъгъл.

Петер Чех беше застанал до гредата, но не се намеси адекватно и "Челси" поведе с 1:0. Проблемите за гостите северната част на Лондон продължиха и те останаха с девет души след червен картон на Санти Касорла в 79-ата минута.

От това пък се възползва Еден Азар, който се разписа в добавеното време за крайното 2:0, след като неговият удар рикошира в защитник на "Арсенал" и остави Чех безпомощен.

Вижте класирането в Премиършип