Южняците поведоха с попадение на Аласан Плеа в края на първото полувреме, но с две бързи попадения след почивката последният в елита "Лориен" стигна до обрата.

Бившият нападател на английския гранд "Арсенал" - Жереми Алиадиер, изравни в 71-ата минута, а пет минути по-късно Уалид Мелуб с първия си гол за сезона оформи крайното 2:1 за миналогодишния полуфиналист в надпреварата.

В друг изцяло елитен сблъсък "Олимпик Марсилия" спечели с 2:1 след продължение на терена на "Тулуза". С два гола за гостите се отличи Реми Кабея, включително и победното попадение в 107-ата минута.

Марсилци през миналия сезон достигнаха до финала, който загубиха с 2:4 от "Пари Сен Жермен". Джими Дурмаз вкара за домакините.

Втородивизионният "Ланс" елиминира елитния "Метц" с 2:0 след точни изстрели на Бенжамен Бурижо и Кристиан Лопес в последния половин час на срещата.

"Бордо" пък измъкна драматично 1:0 като гост на втородивизионния "Клермон" с късен гол на бразилеца Малком в 87-ата минута.

Рони Роделен се разписа два пъти, а предпоследният в Лига 1 "Каен" се справи без особени затруднения с петодивизионния "Сент Жьонвиев" с 3:0.