Немският шампион "Байерн" гостува на "Рамон Санчес Писхуан" на испанския "Севиля".
 
Това е първа среща в историята между двата тима, а на пръв поглед баварският гранд е сериозен фаворит.
 
"Байерн" е в страхотна серия от началото на календарната година, както и от началото на сезона.
 
Момчетата на Юп Хайнкес са убедителен лидер в първенството, като могат да станат шампиони още в събота, трябва им една точка при гостуването на "Аугсбург".
 
Головата разликата на тима през 2018 г. е 37:5, а в последния кръг баварците унижиха със 6:0 най-сериозния си съперник в последните години - "Борусия" (Дортмунд).
Embed from Getty Images
 
"Байерн" наистина впечатлява, както и нападателят Роберт Левандовски, който има 35 гола от началото на сезона.
 
Баварците имат и сериозния опит в този на турнир на своя страна. Те стигаха до полуфиналите в 7 от последните 10 издания на Шампионска лига, а в три от тях играха и финал.

През 2013 г. спечелиха турнира, отново под ръководството на Юп Хайнкес, а шест от титулярите в онзи мач, са в състава и днес.
 
Отсъстващи в немския шампион ще бъдат вратарят Мануел Нойер, който не е играл от септември, както и Кингсли Коман, който така или иначе едва ли щеше да е титуляр.
 
Липсата в състава на "Севиля" е доста по-сериозна, заради наказание срещата пропуска основният им халф - аржентинският национал Евер Банега, който е диригент на играта на тима.
 
Макар испанците да бяха тотален хегемон в Лига Европа с три поредни трофея в периода 2014-2016 г., четвъртфинал в Шампионска лига е най-високото им постижение в турнира до момента.
 
Фактът, че андалусийците отстраниха "Манчестър Юнайтед" с победа (2:1) на "Олд Трафорд" не е за подценяване, но тимът на Винченцо Монтело не се представя на ниво в Ла Лига, явно добрият рейд в Шампионска лига им дойде в повече.
Embed from Getty Images
 
В испанския шампионат андалусийците са шести, почти без шанс за топ 4 и едва на две точки пред седмия.
 
Формата им не е впечатляваща - 5 победи в последните 16 мача, въпреки че в последния кръг бяха на косъм от успех над "Барселона", но изпуснаха преднина от два гола в края. 
 
Тимът на "Севиля" е срещал пет пъти немски тимове в елиминационна фаза на европейски турнир. Три успеха срещу две отпадания.
 
Германци са гостували 11 пъти на този стадион - 7 победи за "Севлия" и 4 равенства.
 
Любопитен факт е, че откакто грабна трофея през 2013 г., "Байерн" неизменно отпада от испански тимове - два пъти от "Реал" и по веднъж от "Барселона" и "Атлетико".
 
Баварците са сериозен фаворит според букмейкърите, които не допускат варианта за тяхно отпадане. Коефициентът "Байерн" да продължи към полуфиналите е 1,10 срещу 7 за "Севиля".

Победата на немския шампион в Испания пък се оценява на 1.60. Същият е и коефициентът за резултатен мач с повече от две попадения.
 
Ще успеят ли момчетата на Винченцо Монтела да направят сензация и да бъдат поредното непреодолимо испанско препятствие пред "Байер"? Отсреща е Юп Хайнкес, а последният случай, в който той води червената машина от Мюнхен, тя направи требъл - титла и купа в Германия, както и корона на Европа (2013 г.).

Отговорите - от 21:45 ч.

А да не забравяме - има и реванш в Мюнхен, където далеч по-големи отбори от "Севиля" са свикнали да свеждат глава.