Българският нападател на "червените дяволи" Димитър Бербатов се появи в игра в 58-ата минута, но той се отличи само с няколко добри разигравания, както и с едно опасно центриране.
Така добрата форма на Фулъм от последните дни продължи, след като през седмицата отборът победи с 3:2 Базел и се класира за 1/16-финалите на Лига Европа.
Срещата започна равностойно, а първото чисто голово положение в мача бе пред вратата на "червените дяволи". В 17-ата минута Замора свали топката с гърди към Гера, който веднага стреля, но Кушчак със страхотен рефлекс успя да отрази удара му в корнер.
Домакините продължиха да натискат, а удари на Демпси и Замора минаха встрани от вратата на Юнайтед. В 21-ата минута домакините все пак успяха да открият резултата след грешка в отбраната на Манчестър.
Скоулс загуби топката в центъра на терена, Дани Мърфи я овладя и стреля от дъгата на полето, кълбото тупна пред Кушчак и се оплете в мрежата зад него. В 32-ата минута отново Скоус сбърка с паса, Гера овладя топката и центрира към далечната греда, но Замора стреля в аут.
Осем минути по-късно Андерсон стреля от 30-ина метра, но ударът му бе разочароващ и топката излезе в аут. До края на полувремето и двата отбора не успяха да сътворят нищо опасно пред една от двете врати.
Второто полувреме започна по най-добрия начин за домакините, които отбелязаха втори гол още в 46-ата минута. Дъф проби опасно по дясното крило и центрира към Демпси, койо свали с глава към Замора, а той от 6 метра не остави никакви шансове на Кушчак - 2:0.
В 50-ата минута Валенсия проби мощно по десния фланг, влезе в полето и стреля по диагонал, но стражът на домакините Шварцер бе заел добра позиция и улови топката. Три минути по-късно Кончески центрира към Гера, но шутът му мина над напречната греда.
В 60-ата минута Рууни напредна отляво и се опита със силен диагонален изстрел да изненада вратаря на Фулъм, но за негово съжаление топката мина на сантиметри покрай левия страничен стълб.
Играчите на Юнайтед направиха всичко възможно да намалят резултата, но надеждите им да измъкнат точка бяха попарени в 75-ата минута.
Замора стреля от пряк свободен удар, топката се отклони в тялото на бранител, а Дъф с топовен изстрел от воле направи резултата 3:0.
В последните минути играчите на Юнайтед се опитаха да стигнат поне до почетно попадение, но на два пъти удари на Уейн Рууни излязоха в аут. Въпреки загубата Юнайтед остава на втората позиция в Премиършип с 37 точки, докато Фулъм се изкачи на 9-ата позиция с 26 пункта.