Вчера той дори не попадна в групата на Юнайтед за гостуването на Бирмингам, а срещата завърши наравно 1:1.
Според някои от медиите на Острова, решението на Сър Алекс Фъргюсън е продиктувано от незадоволителното представяне на нападателя при отпадането от Лийдс за ФА Къп, но според други, това е първият сигнал, че шотландският спец започва да губи доверието си към Берба.
Бербатов не игра, Манчестър не победи
В днешното издание на "Дейли Мейл" пък Дими оглавява списъка с футболисти, които почти сигурно ще напуснат Юнайтед през лятото.
Компания на най-скъпия футболист в историята на "червените дяволи" правят Неманя Видич, Андерсон, Нани и Зоран Тошич. Според изданието, опитният специалист се надява, че ще получи около 80 милиона паунда от продажбата им.
"Кариерата на Бербатов в Манчестър Юнайтед е в опасност", пък съобщава британският таблоид "Нюз ъф дъ Уърлд".
В материала се подчертава, че нападателят не е успял да оправдае очакванията на Фъргюсън и инвестираните в него средства.
"Бербатов вече е мишена на феновете на отбора, което го накара още повече да се свива в черупката си. Бъдещето му на "Олд Трафорд" е под въпрос, а Сър Алекс Фъргюсън не може да разбере защо талантлив играч като него не може да разкрие потенциала си в Юнайтед", твърди вестникът.
"Бербатов е истински пъзел и проблем. На него до такава степен му липсва увереност, че сякаш го е страх да излезе на терена и да покаже какво може", цитиран е източник, близък до наставника на английския колос.