Славният отбор с невероятните привърженици ще посрещне своята 100-годишнина в най-добрия случай във втория ешелон на българския футбол. Там или във "В" група е се намира отборът на 12 март 2012 г., когато хиляди фенове ще трябва да почетат празника на отбора.
Клубът не можа да покрие нужните три условия, за да продължи участие в първенството и ще бъде изхвърлен във аматьорската "В" група.
Източници от БФС споделиха за Novsport, че всичко около казуса вече е ясно и остава само формално да се обяви.
В 14,00 часа има заседание на Спортно-техническата комисия на футболния съюз, след която официално ще бъде и оповестено изхвърлянето на отбора. Президентът на Ботев Димитър Христолов, който твърди, че няма нищо общо с клуба, не можа да изпълни нито едно от условията, за да остане отборът в елита.
Условията, които БФС постави на Ботев, бяха - да платят задълженията към БФС на стойност 100 000 лв., да възстановят разходите на БФС и Георги Христов за делото в Лозана и да представят 20 футболисти с професионални договори.
Съперникът на Ботев при подновяването на първенството - Левски, вече организира контрола с Брестник за събота, за да не губят играчите форма.