Кръгът "ЦСКА" отново поиска от шефовете на БФС да си "вземат шапките" и да си заминават.

Ето обръщението към БФС (публикувано без редакторска намеса):

Към ръководството на БФС

Предупредихме ви съвсем наскоро: "Внимавайте! Ще ви се потърси сметка".

Времето за сметката дойде бързо, още на другия ден след загубата на националите от Черна гора. Предупредихме ви да не оставяте съмнения, че манипулирате вътрешното първенство. Съмненията бяха потвърдени много скоро, още на първия мач на ЦСКА.

Ето защо ние подкрепяме искането за смяна на ръководството на БФС. Бяхте велики футболисти, но се провалихте като ръководители на футбола:

- Националите ни вече не могат да се класират на никакво европейско или световно първенство.

- Представянето на младежкия и юношеския футбол е още по-трагично. Следователно причината не е в едни или други национални футболисти, след като не расте и нова смяна.

- Вътрешното първенство е все по-отблъскващо с манипулациите, лошото съдийство, реда по стадионите. Вземете си шапките, момчета, и си отивайте докато все още изпитваме уважение към вас за щастливите мигове, с които сте ни дарили. Не се бавете, защото ще ви се потърси сметка и за другите "подвизи".

Кръг "ЦСКА"

Кръгът "ЦСКА" включва около 30 души – известни интелектуалци, артисти, певци, журналисти... В него влизат Стефан Данаилов, Йорданка Христова, Иван Гарелов, Валери Тодоров,Ники Кънчев, Тончо Токмакчиев, Валери Запрянов, Светла Петрова, Кристина Патрашкова, доц. Камен Плочев и др..

Приятелският кръг беше създаден през април т. г. с благародната цел да помага на собствениците и ръководството на най-популярния български клуб за излизане от кризата и бъдещето му успешно управление.