Признанието на сър Алекс Фъргюсън, че отсъствието на българинът, който струва 30 милиона паунда, е направило разликата между спечелването на една и три точки в първия мач от Шампионската Лига срещу Глазгоу Рейнджърс беше най-силният сигнал, че Бербатов най-накрая е готов да оправдае очакванията, информира Фокус.

Бербатов, който е сигурен титуляр за дербито с Ливърпул тази неделя, не бе включен в групата за мача, наречен "Битката за Британия", който се изигра този вторник. Неспособността на Юнайтед да сътворят нито едно истински опасно голово положение срещу отбора на Уолтър Смит беше знак за силната зависимост на отбора на Фъргюсън от българския нападател.

"Той се намира във фантастична форма в момента. От началото на сезона той е един от най-добрите ни играчи и неговата способност да създава положения срещу сгъстена защита може би щеше да направи разликата срещу Рейнджърс", призна треньорът на Манчестър Юнайтед.

Това е един удивителен обрат за Бербатов, който изглеждаше, че ще бъде продаден това лято заради слуховете, че Фъргюсън ще привлече Карим Бензема и Луис Суарес. Бербатов, след като остана в отбора, се възползва от втория си шанс по най-добрия начин с три гола в първите четири мача от шампионата – един от които бе брилянтния гол срещу Евертън миналата седмица.

Изглежда, че превратният момент за Бербатов беше прекрасният гол в последните секунди на финала за "Камюнити Шийлд" на Уембли, който затвърди победата на Юнайтед срещу Челси с 3:1.

Ако Бербатов успее да отбележи в дербито срещу Ливърпул тази неделя, отново ще бъде споменаван като претендент за трона на идола на "Олд Трафърд" Ерик Кантона.