"Червените дяволи" натиснаха своите гости в началото на двубоя и първата добра възможност се откри пред Луиш Нани. В 16-та минута той получи добър пас от Рууни и нахлу в наказателното поле, след което върна топката към английския нападател, чийто удар бе блокиран, но топката отново попадна в португалеца, който от близко разстояние стреля неточно.

"Мърсисайдци" успокоиха темпото и пренесоха играта в центъра на терена, като до края на полувремето нямаше добри положения за отблеязване на гол.

Три минути преди почивката играчите на Юнайтед получиха правото да изпълнят корнер, Гигс центрира топката в наказателното поле и Бербатов прати топката в мрежата на гостите с глава за 1:0, след като успя да се измъкне от опеката на Торес.

Българинът имаше шанс да удвои преднината на Юнайтед още в началото на втората част, когато след удар на Флетчър и рикошет, остана сам срещу Рейна, но испанският вратар успя да стигне пръв до топката.

Сър Алекс: Никога не съм се съмнявал в Бербатов

В 56-та минута Нани уцели греда, след свиреп шут от границата на наказателното поле, а три минути по-късно Бербатов удвои преднината на своя отбор с феноменален гол. Нани центрира отдясно, българинът овладя топката с бедро, след което стреля със задна ножица и тя влезна във врата на Ливърпул, след като преди това се удари в горната греда. С това попадение Бербатов поведе и в ранглистата на голмайсторите във Висшата лига с 5 попадения.

"Мърсисайдци" се върнаха в двубоя само четири минути по-късно, когато Джерард отбеляза дузпа, отсъдена за нарушение на Джони Еванс срещу Торес.

Шест минути по-късно Джерард отбеляза нов гол и изравни резултата за 2:2. Ливърпул получи правото да изпълни пряк свободен удар на няколко метра от границата на наказателното поле, след като О'Шей задържа Торес. Капитанът на гостите се възпозлва от зле подредената стена на Юнайтед и прати топката зад Ван дер Сар.

Домакините не се смутиха от бързото изравняване и продължиха да търсят победата. Те стигнаха до нея, след като Бербатов оформи хеттрика си шест минути преди края на мача. О'Шей центрира топката отдясно и българинът стреля неспасяемо с глава, поставяйки Ливърпул на колене за крайното 3:2.

В 88-та минута Сър Алекс направи смяна и извади Бербатов, който бе изпратен с оглушителни аплодисменти от препълнените трибуни на "Олд Трафорд", съобщи БГНЕС.

Рууни отказа да поднови договора си с Юнайтед