Мачът започна обнадеждаващо за Левски, след като още в първа минута защитата на Спортинг не се намеси убедително и топката стигна до Дембеле, който излезе срещу Патрисио, след което стреля, но слабо и вратарят на португалците спаси.

Последваха два добри удара на Елдер Пощига с глава, но топката излезе в аут. Футболистите на Спортинг постепенно настроиха играта си и в 9-та минута Перейра сложи топката на главата на непокрития Пощига, който стреля, но право в ръцете на Георги Петков.

В 18-та минута след центриране в наказателното поле на Левски, Пощига стреля с глава, но неточно над напречната греда на вратата на Петков. Вукчевич развинти Минев в 28-та минута, след което стреля опасно, но над напречната греда на вратата на Петков.

Само две минути по-късно в 30-та Маниш изведе с чудесен пас Пощига, който стреля, но Петков спаси и топката излезе в корнер. Спортинг Лисабон успя да поведе в резултата в 30-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Левски, на първата греда Карисо засече топката с глава, а Петков не се намеси убедително и кълбото влезе във вратата му.

Левски се опита да изравни и в 36-та минута Жоазиньо чукна топката към Дембеле, който стреля, но ударът му бе блокиран от Карисо и кълбото излезе в корнер. Последваха две остри центрирания на Йовов от корнер, но вратарят на Спортинг Руи Патрисио показа класа и спаси.

Футболистите на Спортинг Лисабон удвоиха своята преднина в 43-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Левски, Петков излезе, но отново не се намеси добре и Маниш с глава прати топката в опразнената врата за 2:0.

Второто полувреме започна отлично за домакините, които стигнаха до трети гол в 53-та минута, когато Перейра центрира в наказателното поле на Левски, след което Пощига свали с глава към Саломао, който бе оставен непокрит в наказателното поле на "сините" и стреля, а топката срещна десния стълб на вратата на Петков и влезе в мрежата му.

Спортинг се развихри през второто полувреме и в 61-та минута отбеляза нов гол, след като Пощига разстреля от около 20 метра Георги Петков, който не се намеси добре.

Домакините можеха да вкарат нов гол в 62-та минута, когато Вукчевич стреля опасно, но топката срещна левия стълб на вратата на Петков.

Спортинг Лисабон успя да отбележи и пети гол в срещата в 79-та минута, когато Абел подаде към Фернандес, който след много груба грешка в отбраната на Левски остана очи в очи срещу Петков и без никакви проблеми прати топката му в долния десен ъгъл.

В другия мач от групата Гент и Лил завършиха 1:1. Така Спортинг води във временното класиране в група "С", като има актив от 6 точки. Левски остава на второ място с 3, а Лил и Гент имат по 1, съобщи Гонг.

Гонзо: Далеч сме от отбори като Спортинг
Петков: За втори път получавам пет гола