Така българският тим продължава в следващата фаза, където ще се бори с Испания и Куба за място на полуфинал. Двубоят обаче се превърна в пълна пародия, тъй като "селесао" демонстративно игра симулативно, с цел да загуби.

Най-добрият отбор на планетата се уплаши от Куба и реши да легне на българския отбор, който по презумция попада в по-тежък поток оттук нататък. В своя състав Силвано Пранди заложи почти само на младоците в българския отбор, които демонстрираха голямо желание за игра.

С добри изяви се отличиха Ники Пенчев, Цветан Соколов, както и Валентин Братоев. На моменти от двубоя представянето на бразилците бе просто скандално, информира ТопСпорт.

Жалко бе да се гледа как най-добрите играчи на планетата се гаврят с пълната зала, отигравайки безумно елементарни топки. Така само за 70 минути игра Бразилия направи отвратителна реклама на волейбола и подари доста гръмка победа на България. Разбира се дали сметките на латиноамериканците ще излязат, предстои да видим.

Срещата ще се игра в "Пала Розини", Анкона пред над 5000 зрители, сред които и колоритна българска агитка. Така в понеделник от 22,00 часа българско време националният ни отбор ще играе първо срещу Испания.
Двубоят ще бъде излъчен пряко по БНТ1.

БЪЛГАРИЯ: Валентин Братоев, Николай Пенчев, Христо Цветанов, Николай Николов, Цветан Соколов, Константин Митев - разпределител, Владислав Иванов - либеро.

БРАЗИЛИЯ: Сидни Дос Сантош, Леандро Висото, Жиба, Фабрисио Нери-разпределител, Родригао Сантана, Амарал Данте, Да Силва - либеро.