"Всичко е лично моя ини­циатива, никой не ме е мо­лил. Смятам да говоря с него като един бивш рекордьор с настоящ. Аз знам какво смя­там да му кажа, но ще си остане между нас. И крайно­то решение ще е негово", заяви Зума, цитиран от Novsport.

Бербатов по­добри точно неговия рекорд за голове с националния ни тим. Преди време същото е на­правил и Христо Стоичков, но бил отрязан доста бързо от нападателя. Камата бил един от първите, които са се обадили и на Лотар Матеус, за да му пожелаят успех.

Матеус също направи от­чаян опит да върне Бербатов, но също получи отри­цателен отговор. Шансове­те на Христо Бонев също се оценяват като повече от ми­нимални. 

Националите продължиха вчера подготовката си за контролата със Саудитска Арабия в Истанбул. Лотар Матеус лично е благодарил на Валентин Илиев пред всички за старанието му при победата над Уелс и му зая­вил, че го чака за мача на 17 ноември.

Защитникът скъ­са мускул и трябваше да бъ­де сменен от Павел Виданов. Контролата ни със Сау­дитска Арабия пък бе пре­местена на едно от помощ­ните игрища на олимпий­ския стадион в Истанбул "Кемал Ататюрк" от 18,30 ч. Мачът ще бъде предаван пряко по сателитния канал TV+.