Oще във втората групова фаза нашите биха "селесао" с 3:0 гейма, като съперникът не пожела да играе, за да срещне по-леки съперници в следващите групи и по този начин да стигне до Топ 4.

Либерото на "Селесао" Марио Жуниор първи призна за скандалното решение на тима в интервю за бразилската телевизия SporTV.

"Най-трудният момент на Мондиал 2010 за нас бе решението да паднем нарочно от България. Отначало не можех да приема това решение. Не знаех въобще как мога да го направя, тъй като досега в живота ми никога не ми се случвало да изляза на игрището и да се боря за загуба! Имахме цел и трябваше да я преодолеем".

"Преди да си легна трябваше да забравя много неща и да мисля за това как да постигнем целта си. Все пак трябваше да играем по правилата на шампионата, нищо повече… В крайна сметка си струваха усилията ни и Бразилия стигна отново до златните медали на световното първенство. Спечелиха най-добрите!, заяви Мирио Жуниор, цитиран от БЛИЦ.

Капитанът на Бразилия Жиба потвърди казаното от Марио Жуниор.

"Имахме среща на отбора през нощта в деня на мача с България. Решихме, че това ще е най-правилното решение за този мач. Срещата ни продължи до 5 часа сутринта. Целият отбор единодушно реши да изберем по-лесния път до финала", заяви Жиба.
 

Тошко Алексиев: Не сме разговаряли с Владо след мача с Куба (видео)

Ники Николов: Заслужавахме по-предно класиране (видео)