Той леко се засегна на въпрос, дали посещението му е изненадващо?

"Защо да е изненадващо?- попита Батков. Аз считам Герена за мой дом. Поговорихме си с Гонзо подробно. Идва края на полусезона. Имаме някакви планове, да продаваме играчи, да купуваме играчи. Коментирахме предстоящия двубой с Лил. Гледахме избрани моменти от последния им мач. Сериозен отбор са и ни чака тежък мач. Защитата ще трябва да се справи със задачите си в Лил."

На въпрос дали подкрепя решението на спортно-техническото ръководство на Левски по отношение на мароканския национал Шакиб Бензукан, който бе отстранен от отбора, Батков отговори.

"Да. Категорично. В течение съм на всички решения от подобно естество, които се взимат в клуба. Солидарен съм."

Батков ще подкрепи отбора в Лил, но ще пътува по дела в Брюксел и Лондон и ще пристигне непосредствено преди двубоя.

"На 52 години се чувствам много уморен, отговори Батков, два дни след 52-я си рожден ден, на въпрос как се чувства. Грижите ми не са само с Левски. Дори, слава Богу, с Левски нещата се развиват нормално. Отборът върви добре. Клубът върви добре. Финансово сме горе долу добре обезпечени. Нямаме задължения, което е радващо.

Е, при всички положения един приход от продажба на играчи, би бил добре дошъл. Но не продажба на всяка цена."

Дали отборът на Левски е осъзнал положението си след загубата от Спортинг и равенството със Сливен?

"Пред Левски има поставени задачи и ги следва, според мен, не е лошо, счита Батков. Задачата е спечелване на шампионската титла и Купа на България, в който турнир ни предстои участие.н. И достойно представяне в групата, след като влязохме в нея.Това са задачите минимум.

Естествено, че тайно си правим някакви разчети и сметки да излезем от групата. Това вече би било отлично. И лятото атака на Шампионска лига. За това обаче ни трябват още малко точки за коефициент."