Той обаче беше категоричен, че червено-черните не бива да бъдат отписвани в предстоящото столично дерби.

"Много е рано още да се дават прогнози, но е видно от всички, че червените играят доста силно. Това не означава, че ще отидем на заколение. Излизаме, за да бием ЦСКА", сподели пред "Тема Спорт" Петков.

Той сподели, че всички състезатели на железничарите вече са здрави. В двубоя с Академик в събота (2:0) шестима от тях се оплакваха от температура и грип.

"Аз също бях болен, но мисля, че всички се оправиха. Единственият под въпрос е Ивайло Димитров. Утре (б.а. - днес) той ще мине обстоен преглед в Пловдив, след което ще знаем със сигурност дали ще можем да го използваме срещу ЦСКА", коментира Петков.

Той обаче призна, че ако Локомотив се класира за Лига Европа, ще трябва да направи много сериозна селекция, за да се представи достойно на международната сцена. "Трябва да работим много, за да имаме облик за гледане. Ако се класираме за евротурнирите, трябва да попълним състава с поне 5 нови състезатели. Иначе няма смисъл", уточни Петков.

Изпълнителният директор на Локо Иво Тонев остана доволен след съботната победа над Академик. "Играта не бе на високо ниво, но срещу този съперник не е лесно, тъй като стилът му е доста дефанзивен. Хубавото е, че оттук нататък всичко зависи само от нас. Ако спечелим всичките си срещи до края, може да изпреварим дори ЦСКА. Ако не го направим, е възможно да финишираме и шести", сподели Тонев, цитиран от Novsport.