Според него, отборът е изиграл отличен мач и заслужено е спечелил.

"Нашата концентрация и разиграване, бяха страхотни в този мач. Бяхме по-силни през първото полувреме, през второто имахме по-малко положения, но пък бяха по-опасни. След като Чичарито вкара, макар и от засада, играчите разбраха, че могат да надхитрят вратаря на Шалке. Резултатът не закъсня", коментира Фъргюсън.

Вижте видео от двубоя Шалке 0:2 Манчестър Юнайтед

Юнайтед се доближи до финала на ШЛ (видео)


Шотландецът имаше възможност да пусне същия състав, на който бе заложил в предишния двубой от турнира срещу Челси. Според него, това също е било от ключово значение за победата.

Треньорът на Шалке: Нойер ни спаси от унижение


"Възможността да има последователност в избирането на стартовите единадесет в тези мачове, ни дава възможност да се натрупа нужния опит и обиграване на състава. На пейката имахме добри варианти като Нани, Андерсон и Скоулс, които бяха готови да помогнат на тима си при нужда. В последно време имаме проблеми с контузени играчи, но това не ни попречи да постигнем целите си. За реванша най-вероятно ще направя промени в състава, но зависи какво ще направим срещу Арсенал този уикенд. Мачът с Челси няма да е лек и трябва да мислим и за него. Искаше ми се да отбележим повече голове срещу Шалке, но и това не е малко", допълни специалистът, цитиран от livesport.