Красноречиво за това говори и фактът, че дори сдържаният Хосеп Гуардиола не успя да запази самообладание и изригна на снощната си пресконференция, казвайки няколко откровени псувни. Няма как да е друго, след като залогът от следващите два сблъсъка между Барса и Реал ще определят единия финалист в най-силния клубен турнир в света, информира ТопСпорт.

Като цяло двата отбора нямат сериозни кадрови проблеми преди днешния мач. В лагера на домакините аут са Сами Кедира, Фернандо Гаго и Педро Леон. За каталунците пък няма да играят Ерик Абидал, Боян Къркич и Адриано. Под въпрос до последно ще бъде Андрес Иниеста. Полузащитникът е измъчван от травма в прасеца на десния крак, но все пак се очаква да бъде вдигнат за важния сблъсък.

Наставникът на Реал Жозе Моуриньо ще трябва да намери правилната рецепта и да успокои своите преди мача, тъй като някои от най-добрите му играчи "висят" с картони и при предупреждение тази вечер ще пропуснат реванша на "Камп Ноу". При това става въпрос не за кого да е, а за Кристиано Роналдо, Анхел Ди Мария, Серхио Рамос и Раул Албиол.

Коренно различно е положението в Барса, където всички са "изчистени" от евентуално наказание.

Какво казва статистиката преди мача:

- Реал (Мадрид) и Барселона са се срещали само веднъж в Шампионската лига. Това се случва преди 9 години, отново на фаза полуфинал. Тогава Реал печели първия мач на "Камп Ноу" с 2:0, а след 1:1 на реванша се класира за последния мач.

- Кралския клуб определено се представя впечатляващо в Европа под ръководството на Моуриньо. От началото на сезона Реал е спечелил всичките си домакински срещи в Шампионската лига, при това без допуснат гол. Нещо повече, Реал е единственият отбор, който е откривал резултата във всичките си 10 мача в Европа този сезон.

- Гостуванията далеч не са най-силната черта на Барселона. От 2009-та година насам каталунците са спечелили само 3 от 14-те си двубоя далеч от дома.

- Реал и Барса имат най-резултатните нападения в Шампионска лига - с по 24 гола.

Звездите: Кристиано Роналдо срещу Лионел Меси

Безспорно, когато говорим за Реал и Барса няма как да подминем дуела между Роналдо и Меси. Двамата не спират да си оспорват приза най-добър футболист в света и не случайно държат последните 3 отличия за Златната топка. От началото на сезона сякаш леко предимство има Меси. Аржентинецът вече има 50 гола във всички турнири, 9 от които са реализирани в Шампионската лига. Освен това нисичкият аржентинец има и 3 асистенции на сметката си. Роналдо пък може да се похвали с 6 точни попадения и 2 голови паса.

Ето още малко любопитни цифри за двамата:

Кристиано Роналдо:

Мачове в ШЛ: 10

Голове: 6 Асистенции: 2

Минути: 841

Удари към вратата: 49

Точни удари: 22

Неточни удари: 27

Нарушения срещу него: 20

Засади: 2

Мачове за сезона: 48

Голове за сезона: 42

Лионел Меси:

Мачове в ШЛ: 10

Голове: 9

Асистенции: 3

Минути: 777

Удари към вратата: 31

Точни удари: 26

Неточни удари: 5

Нарушения срещу него: 17

Засади: 10

Мачове за сезона: 49

Голове за сезона: 50

Вероятни състави на двата отбора:

Реал (Мадрид), 4-2-3-1:
Касияс, Арбелоа, Рамос, Албиол, Марсело, Алонсо, Пепе, Ди Мария, Йозил, Роналдо, Адебайор

Барселона, 4-3-3: Валдес, Алвеш, Пуйол, Пике, Максуел, Шави, Бускетс, Иниеста, Меси, Вия, Педро Главен съдия: Волфганг Щарк (Германия) Начало: 21:45 часа, пряко по btv action Стадион: „Сантяго Бернабеу", Мадрид.