Играчите на Валтер Мадзари създадоха много повече положения за отбелязване на гол и заслужено се поздравиха с трите точки. През първата част на мача попадения не паднаха, но головите ситуации не липсваха. Доста активни пред вратата на Дженоа бяха Езекиел Лавеци и Едисон Кавани, а с пропуски се отличиха и Паоло Канаваро и Марек Хамшик. За гостите пък попадения можеха да вкарат Антонио Флоро Флорес, Лука Антонели и Кака Каладзе, но все пак гол в нито една от двете врати не падна и така първите 45 минути приключиха при началното нулево равенство.

Второто полувреме бе по-добро за Наполи и тимът на Валтер Мадзари създаде безброй положения пред Едуардо. Кавани и Лавеци отново направиха ред пропуски и по всичко изглеждаше, че Дженоа ще успее да се добере до точката, но в 83-ата минута Марек Хамшик завърши отлична продължилата доста дълго време атака на Наполи и по този начин донесе победата на тима от Неапол.

След успеха Валтер Мадзари и неговите футболисти имат 68 точки и са на третото място, като при победа на Милан в утрешния мач на "росонерите" срещу Болоня Наполи напълно ще загуби шансове за титлата. Дженоа пък е на 10-ото място с 45 точки и просто доиграва сезона, като има почти минимален шанс да изпадне, а също така не може да се класира в европейските турнири, предаде Novsport.