Тимът на Лудогорец вече е на комплекса "Царско село", където днес от 18:00 часа ще започне подготовката си за новия сезон в "А" група.

Новаците в "А" група ще останат в "Царско село" до петък, след което отиват в Смолян за 15-дневен лагер. Вторият лагер на отбора ще бъде в Австрия, след което играчите на Петев ще се завърнат в България за контрола с Етър точно преди началото на шампионата на 6 август.

Вижте видео от изказването на Ивайло Петев

"Още сме в движение със селекцията, ще привлечем поне още двама-трима нови футболисти. Надяваме се до края на седмицата всичко да е завършено по тези трансфери. Следобяд започваме подготовката си", сподели Петев.

Запитан за целите на отбора, той отговори: "Целите ни винаги са били сериозни. Тежестта сега е много по-голяма. Трябва да подобряваме неща във всяко едно естество. Искаме да изградим един боеспособен отбор, който да е фактор в "А" група. Искаме във всеки един мач три точки".

Той гарантира, че е имал последната дума по трансферите на всички футболисти. Както се знае, в Лудогорец акостираха Светослав Дяков, Урош Голубович, Емил Гъргоров, Димо Бакалов, Йордан Минев, Марселиньо и Мариан Ярабица.

"Аз съм набелязал привлечените. Имаме двама скаута за играчи, помощник треньорът Георги Дерменджиев също има мнение, но последната дума е моя", сподели Петев.

Той добави, че тимът ще изиграе 10 контроли по време на подготовката, а особено в Австрия ще срещне сериозни отбори, "които са доста известни и нямат нужда от представяне". Както е известно, в Австрия Лудогорец ще играе и срещу тима на Валери Божинов - Парма.

Петев призна, че очакванията към тима и него специално, са много големи, но въпреки това Лудогорец може да стане гранд в България.

"В "А" група искаме да се представим стабилно, идеята за класиране не стои толкова много на дневен ред в момента. Искаме да изградим доста сплотен тим, който да се бори за победа. Настроението е доста добро в съблекалнята. Отговорността е много голяма, но всеки си избира треньорската професия. Тежи ми, но знам как да се справя. Смятам, че можем да станем гранд в България. Трябва време обаче", каза още младият специалист.

Той разкри, че ремонтът на стадиона в Разград върви с пълна сила и капацитетът му ще бъде разширен за новия сезон.