В редовното време и продълженията двете нули от първата среща във Вроцлав се запазиха. Това наложи рулетката на наказателните удари да определи кой отбор ще играе на плейофите за влизане в групите на турнира.

През първото полувреме впечатление правеше липсата на динамика у играчите на Диян Петков. Може би дори и желание за победа.

Гостите от Полша категорично владееха инициативата. Демонстрираха спокойствие и усилено търсеха попадението. Единственият проблем пред тях обаче беше вратарят Галев. Стражът извади няколко може би 100 процентови попадения. Мила, Целебан, Дудек и Собота бяха най-близо до откриване на резултата.

Все пак и "железничарите" могат да се похвалят с една възможност. В 39-ата минута само навременното излизане на Келемен не позволи на Искрен Писаров да се разпише. В крайна сметка двете нули се запазиха и отборите се оттеглиха на почивка с равни шансове.

През второто полувреме събитията на терена не се промениха кой знае колко. В някои моменти от двубоя "железничарите" се опитаха да организират няколко контраатаки. При една от тях малко не достигна на Мешич да засече добре с глава центриране на Писаров отдясно. След това стражът Келемен трябваше да се намесва решително срещу връхлитащия Йордан Върбанов.

От своя страна полските играчи продължаваха да тормозят Галев. Българският вратар обаче беше повече от стабилен. В 82-ата дори късметът беше с него. Резервата Воскамп се нуждаеше от около метър, за да засече топката в опразнената врата след подаване отдясно.

На два пъти поляците се опитаха да изпросят дузпи, но главният съдия не се подведе. До края на редовното време гол не падна, а това означаваше само едно - продължения.

През първия четвърт час гостите продължаваха да доминират. "Червено-черните" пък очакваха своя шанс на контраатака. Най-интересното от първата част се случи накрая. Първо Лахчев изчисти от голлинията, а секунди по-късно Марчо Дафчев се просна на земята след спречкване с противников играч. В 106-ата минута пък вратарят на Шльонск Келемен спаси вратата си след шут отляво на Преслав Йорданов.

Във второто продължение сякаш силите на Шльонск се изчерпаха. Това позволи на софиянци да организират няколко добри атаки. Първо Дафчев стреля право в ръцете на Келемен от фаул, а след него Лахчев с глава прати топката в близост до напречната греда. В самото начало на продължението пък Василук изпусна да се разпише от малкия пеналт.

В крайна сметка нулите се запазиха и след двете полувремена от по 15 минути, което означаваше, че победителят трябва да се решен с дузпи. При наказателните удари шансът беше на страната на противника.

Определено Шльонск заслужаваше да продължи, след като не престана да търси победата тази вечер. От бялата точка за българския тим пропуснаха първо Иво Иванов, а след това и Марчо Дафчев, с което сложи край на мача при 3:4 в полза на поляците, съобщи ТопСпорт.

Николай Гигов: Много ни е яд

Иво Тонев: За пореден път отпадаме без загуба

Треньорът на Шльонск: Локомотив не игра никак зле, пожелавам им успех

Лахчев: Рулетката на дузпите реши, че отпадаме