След поредния резил за родните "лъвове" и загубата с 1:3 от Швейцария снощи, капитанът на тима заяви, че иска да продължи да защитава цветовете на България.

"Евро 2012 бе просто поредният голям форум, който ще мине покрай него. Само за тази квалификационна кампания Петров бе за пети път от губещата страна, а България ще се бори с Уелс да не остане на дъното в група "G" ", тактично отбелязват колегите от "ESPN".

Изданието цитира и Йордан Лечков, който призова двамата Петрови – Стилиян и Мартин да дадат път на младите в националния отбор за сметка на себе си и да се откажат от изяви на международната сцена.

"Те нямат какво повече да дадат. Успешни футболисти са, милионери са, но е време да се откажат с чест", призова кметът на Сливен.

"Въпреки че се отказа вече веднъж за 4 месеца под ръководството на Христо Стоичков, капитанът на Астън Вила няма намерение скоро да го прави пак", отбелязва "ESPN".

"Хората казваха, че когато счупя рекорда за най-много мачове в националния отбор, ще се откажа, но аз няма да го направя. Ще продължа да играя за България, докато мога", казва Стилиян след загубата от "кръстоносците" в Базел.

"Трудно е да гледам как хората ме отписват и казват, че ще се откажа, защото нямам мотивация да играя за моята страна. Това са глупости. Ще продължа да играя за България по начина, по който играех в първия си мач за националния отбор.".

Петров отвръща и на слуховете, че президентът на БФС Боби Михайлов се е опитал да му попречи нарочно да подобри рекорда за най-много мачове с националната фланелка:

"Много хора казват, че Михайлов се е опитал да направи това, но аз не го вярвам. Борислав е пич. Глупаво е хората да пишат такива неща. Това, което той е постигнал като играч и човек, е невероятно.", споделя бившият играч на Селтик, цитиран от Novsport.