Това ще е първо домакинство на перничани за новия сезон, тъй като отборът досега изтърпяваше наказание от миналия сезон и играеше срещите си на стадион "Славия" в Овча купел.

В неделя обаче Миньор се връща у дома и по ирония на съдбата посреща Левски. Срещите със "сините" са приемани по по-специален начин от перничани и зарядът за срещата е голям. Очаква се Стадионът на мира да бъда пълен.

Яка агитка на гостите ще подкрепи любимците си в Перник. Тя ще наброява над 1000 запалянковци. Този път обаче бройката за феновете на Левски е ограничена и на стадиона ще влязат едва половината от тях. Това означава, че над 500 фенове ще вилнеят из града по време на мача и ситуацията ще е взривоопасна.

- Очаквам да сме над 1000 души. 500 билета за нас са малко, но няма проблем. Просто ще останат още толкова души извън стадиона и полицията да се оправя, но не съм много сигурен, че те искат точно това. Именно по тази причина ще се срещнем с органите на реда и ще търсим някакво решение. Ние не искаме да се стига до сблъсъци. Помните миналия сезон какво се случи. Дано този път мине всичко в рамките на нормалното - коментира шефът на Националния фенклуб на Левски Владимир Владимиров пред "7 дни спорт .

През пролетта Левски направи 0:0 в Перник, а син фен бе прострелян с ловна прашка със сачма в главата и бе откаран в "Пирогов". За щастие непълнолетният привърженик на "сините" се отърва само с рана и няколко шева на главата, съобщи Novsport.